Digitale waterkaarten aan boord: 

logo                             logo jeppesen cmap

Navionics Cartografie

De Navionics kaarten zij beschikbaar in verschillende versies(Silver, Gold, Platinum+, Navionic+) en verschillende formaten (basis, XL, XL3 en XL9 [ofXG]). De versie bepaalt hoeveel en welke informatie zichtbaar is en het formaat de grootte van de kaart.

Als u uw Navionicskaart (Gold of Platinum+) binnen 2 maanden na aanschaf, aanmeldt op Navionics.com, dan wordt uw recht op 12 maanden lang Freshest Data geactiveerd. U kunt dan steeds (gedurende 12 maanden) gratis de nieuwste updates binnenhalen op uw kaart (nautische-, sonar-, en community edits, afhankelijk van uw plotter)

 

Navionics +

Duidelijke tweedimensionale kaarten voor serieus navigeren

 • Alle voordelen van elektronische kaarten met het vertrouwde uiterlijk van papieren kaarten.
 • Een duidelijk, storingsvrije schermopbouw. Makkelijk te lezen ongeacht het zoom bereik.
 • Superieur in detail. Getij en stromingen, navigatie middelen met X-plain (gedetaïlleerde informatie over boeien etc.), havenoverzichten en havendiensten
 • Volledig naadloos. Geen overlappende informatie. Geen gaten. Geen onderbrekingen van      overzichtskaart naar detailkaart.

Navionics Platium+

De absolute sensatie in electronische navigatie. Bekroond met o.a. de Dame Award in de categorie navigatie en de prestigeuze NMMA Award.

Navionics Platinum is de eerste multi dimensionale elektronische kaart en navigatie product voor kaartplotters met een aantal unieke kenmerken:

 • 3D view. Bekijk dieptes en hoogtes driedimensionaal met optionele foto laag.
 • Satellietfoto laag. Maakt het mogelijk om kaart informatie met de satellietfoto te vergelijken om zo de acutele situatie te verduidelijken.

De kaarten zijn leverbaar op CompactFlash of op (Micro) SD-kaart


Er is keuze uit twee verschillende mediakaarten waar de Navionics Gold Plus opgezet kan worden: Compact Flash en MicroSD. De laatste is voorzien van een SD adapter voor die kaartplotters die van SD kaarten gebruik maken.Na aanschaf van de Navionics XL9 Plus kaart laadt je het XL9 kaartgebied naar keuze in via de computer:

1. Ga naar navionics.com
2. Steek de Navionics+ kaart in de computer/kaartlezer.
3. Selecteer Downloads&Updates.Alle stappen die genomen moeten worden voor de download, worden duidelijk aangegeven.

 • Als eerste zal de (nieuwe)Navionics klant zich moeten aanmelden/registreren.
 • Als tweede zal de Navionics klant moeten aangeven in welke kaartplotter de Navionics Plus      kaart zal gaan werken. De website zal laten zien welke functies er wel en niet werken op de aangegeven kaartplotter. Op deze manier zal er geen onnodige data gedownload worden.
 • Als derde stap kiest de Navionics klant het XL9 gebied waarvan men de kaarten wenst te gaan      gebruiken/downloaden. Na de keuze van het XL9 gebied kan de NavionicsPlus klant zijn keuze niet meer ongedaan maken.

De verschillende kaarten vindt u via de ondertaande link:  Navionics kaarten

 

C-Map Cartografie

Als een van de grootste leveranciers van digitale kaarten blijft C-map voorop in kwaliteit en functionaliteit. De nieuwste C-map NT MAX kaarten dekken een enorm gebied en bieden vele extra's. Zo beschikt u over gedetailleerde informatie over het aanlopen van een haven, faciliteiten en zelfs luchtfoto's. Daarmee wordt navigeren werkelijk leuk! Een andere nuttige ontwikkeling is de integratie van dieptegegevens tot een 3 dimensionaal beeld van de zeebodem. Zo kunt u geulen, ondieptes en gevaren ruim van te voren zien. De software stuurt zelfs een alarmsignaal uit als uw huidige koers een ondiepte kruist, afhankelijk van de gebruikte plotter.

 • In gebruik op alle wereldzeeën
 • Animatie van getijden en stroomsterktes
 • Luchtfoto's, haveninformatie, 3D diepteweergave
 • Grotere dekking
  (* afhankelijk van gebruikte plotter)

C-map voor Kaartplotters:  MAX-N en MAX-N+ / 4D / MAX / NT+. Vraag bij ons na welke kaart u nodig heeft voor uw plotter.

Compatibility

Klik op de link voor een compleet  Kaartoverzicht C-map

Wanneer u een C-map kaart wilt updaten werkt het als volgt;

U dient de oude kaart terug te bezorgen, dit kan in de winkel of eventueel per post, en u krijgt hier een bepaald bedrag voor terug, dit bedrag wordt verrekend met de aanschaf van uw nieuwe kaart.

Let wel op dat u, mits u een ander gebied wenst, hiervoor de bijbehorende gebiedscode heeft.

Deze code's zijn te vinden o.a. via onderstaande link: C-map

Sinds 2015 werken ook de plotters van Raymarine weer met C-map cartografie, C-MAP 4D ( MAX kaart):

Raymarine 4D Overzicht

4D overzicht